Svåra beslut

Jag var på intervju för ett nytt jobb för några veckor sen. Det var på Skolverket där det fanns flera tjänster på tillsvidare samt några vikariat som dom behöver tillsätta. Arbetsuppgifterna var inte helt hundra vad jag vill göra i framtiden men eftersom jag gärna skulle jobba just på Skolverket så var jag ändå otroligt intresserad av tjänsten. Dessutom är jag väldigt sugen på att komma vidare till en ny arbetsplats då jag varit på min nuvarande så himla länge nu och är allmänt rastlös.

Har väntat otåligt på att få besked och idag ringde dom. Hade ett missat samtal på min mobil när jag kom tillbaka till mitt skrivbord efter ett möte och vågade faktiskt inte ringa upp förrän en timme senare haha. Blev så nervös! 😛 Hade en dålig känsla i magen när jag ringde upp och man ska alltid lita på sin magkänsla! Nu fick jag i och för sig inte ett helt nej, utan blev erbjuden ett vikariat. Dock var det ju just en tjänst på tillsvidare jag ville ha så ett 10 månader långt vikariat känns som ett väldigt negativt besked…

Bad om några dagar att fundera på saken. Å ena sidan så vill jag verkligen komma vidare från mitt jobb till något nytt, jag vill gärna jobba på just Skolverket och det brukar enligt enhetschefen röra en del på sig på enheten så kanske kan det finnas en tjänst till en längre fram (och lättare att få en tjänst där om man redan är inne i organisationen förstås). Men å andra sidan tar det verkligen, verkligen emot att lämna en trygg tillsvidareanställning för ett så pass kort vikariat. Det är ju inte ens ett år! Framför allt när inte arbetsuppgifterna är riktigt vad jag vill göra. Hade det varit en kommunikatörstjänst hade jag nog lutat mot ett ja, men nu är det inte en sån tjänst. Är det värt risken då för att få byta jobb och få en ytterligare merit i CV:t när jag söker andra jobb? Eller ska man ha lite is i magen och hålla ut efter en annan tjänst som är på tillsvidare och som just kommunikatör, vilket är det jag vill jobba som..?!

Gaaaaaaaaah vad svårt!! Hur tar man ett sånt här beslut ens?! Faan att dom inte erbjöd mig en tillsvidaretjänst, då hade allting känts väldigt mycket lättare nu… Har aldrig varit en gambler, snarare tvärt om en som sällan vågar chansa, men kanske ska man ändå våga..? Jobba som ett as där för att se till att dom vill ha kvar en även efter vikariatet gått ut. Eller hoppas på nån av de säkert 10-15 andra tjänsterna jag sökt sen jag var på intervjun där också ska leda till intervju, och sen ett jobberbjudande? Får ont i magen bara av att fundera på det här. Vet ej fasen hur jag ska göra!

Inspiration-2-22Or not…?!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>