Frågelista

Haha vet inte om det märks men jag tycker frågelistor är jäkligt roliga att svara på. Så jag snodde en med 60 (!!) frågor på från början men jag tyckte att det räckte med 20 stycken hehe. :)

1. Hur gammal är du?
31 år i november. Herregud!! :O

2. Hur gammal känner du dig?
Lite olika olika dagar men kanske typ 28..? Så i princip min ålder. :)

3. Vad har du gjort i dag?
Jag sitter på jobbet så har gått upp, gjort mig i ordning, ätit frukost, åkt till jobbet och så jobbat.

4. Vilken film såg du senast?
Ser väldigt sällan filmer om jag ska vara ärlig. Ser ju mest serier. Men såg I am Sam på tv förra helgen (tror jag att det va), den fick stå på medan jag städade och grejade hemma. Väldigt fin film!

5. Är du rädd för blod?
Nej, inte ett dugg. Inte rädd för sprutor eller annat sånt sjukvårdsrelaterat heller. Är ju blodgivare dessutom vilket fler borde bli!
img_0046.jpg6. Vilken färg är dominerande i din garderob?
Skulle nog säga mörkblått, det återkommer på mycket plagg och jag trivs väldigt bra i det.

7. När vaknade du i dag?
Kl. 04.30, tyvärr. Sen låg jag och bara väntade på att väckarklockan skulle ringa trekvart senare. Blää! :(

8. Vilken är din favorithögtid?
Jag gillar ju inte högtider speciellt men det får väl bli Midsommar då. Alltid trevligt att grilla, hänga med vänner och dricka rosévin, vilket det oftast blir den dagen. :) I år ska vi ut till L och S sommarhus på Vindö. Ska bli riktigt trevligt! Hoppas verkligen det är fint väder då så man kan bada. :)

9. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?
Hmmm det finns inget ställe som jag absolut inte vill tillbaka till. Vissa ställen åker man ju hellre till än andra, förstås, men jag utesluter ingenting. Dock har jag rest ganska lite så åker gärna till nya ställen först och främst. :)

10. Hur vill du tillbringa din pension?
Resandes! Hoppas att jag har jobbat tillräckligt för att få en rätt bra pension så att man verkligen kan njuta och spendera massa tid i sol och värme ätandes god mat och drickandes vin. :) Har jag barnbarn vill man ju förstås mysa massor med dom också plus med resten av familjen.

11. Har du någon gång brutit ett ben?
Nej! Det enda stora som har hänt mig sjukdomsmässigt är att jag tog bort blindtarmen när jag var 10 år. Ja, och att knät strulat massa då men det har dom ju inte kunnat hitta någon orsak till riktigt. I övrigt har jag klarat mig väldigt bra, tack och lov. :)

12. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?
ÄGG!! Det skulle jag inte kunnat leva utan. Och sen ost, lök, yoghurt ooooooch… smör. Plus bröd! Fan då blir det 6 saker. Jaja.

13. Vem är din favoritkändis?
Alltså favoriten just nu, och har varit länge, är ju singersongwritern Ben Howard men han är ju sjukt dålig på att vara kändis haha. 😛 Han är mån om att vara så hemlig och privat som möjligt (vilket jag förstår i och för sig) och gör knappt intervjuer. Bra för honom, men sjukt tråkigt för mig hehe. :)

IMG_9771.JPGBild som jag tog på Ben under konserten i Stockholm, 17 november 2014. Bästa! <3

14. Vad är du på för humör just nu?
Rätt glad! Nu har humöret vänt efter en tyngre start på året och jag känner mig rätt nöjd och tillfreds med tillvaron. :)

15. Vilka yrken har du provat på?
Oooh det är ett par faktiskt! Började min yrkeskarriär på McDonalds när jag gick i nian, sen har jag jobbat på turistbyrå, hem för gravt utvecklingsstörda, vanlig restaurang, bar, vikarie i förskola/förskoleklass/skola/fritids, informationsansvarig på 5-9 skola samt informationsansvarig på mitt nuvarande jobb på en liten högskola. Sen har jag volontärat med en massa olika saker också men det kanske inte räknas..?

16. Hur går du helst klädd?
Till vardags? Ofta blir det ju jeans och nån blus till jobbet. Men jag gillar även kjol/klänning. På helgen om jag ska göra nåt så blir det oftast klänning. Känner mig finast när jag är ganska feminint klädd.

17. Vilket stjärntecken är du född i?
Skorpion – som ju förstås är det bästa tecknet hehehe. :) Beskrivningarna av hur en skorpion ska vara stämmer ofta väldigt bra på mig också, vilket är lite spännande. Typ detta som jag nu hittade på nätet HÄR:

Scorpios are all about control, they need to be in control at all times. To be out of control is very threatening, even dangerous to the Scorpio’s psyche, when they control, they feel safe.
Scorpios are very emotional, their emotions are intensified, both good emotions and bad. Negative emotions of jealousy and resentment are hallmarks of this turbulent astrology sign. On the other side, Scorpios are well known for their forceful and powerful drive to succeed and their amazing dedication.
Scorpios have a fear of failure which they keep hidden extremely well, should their confrontation not be successful, or their career fail, they will simply use their adaptive skill to quickly move and leave the bad experience behind. Do not ever expect them to fess up or share their tale with anyone however because this shows signs of weakness and Scorpio always wins, they are always the self-proclaimed best! One of the reasons they seem like they always accomplish their goals is because they set tangible short-term goals that they know they can accomplish, they know what they are capable of and this is what they go for.
Scorpios are very weary about trusting anyone, a person needs to gain their trust and this gets built up over time and once all the ‘trust tests’ have been passed, Scorpio loves deeply and intensely.

480498_10200092620172904_629188702_n Min ryggtatuering när den var nygjord, som ju föreställer en skorpion. :)

18. Vilket är ditt favoritgodis?
Jag gillar dels saltlakrits, som då gärna ska vara riktigt, riktigt salt, och dels väldigt sura godisar. Helt vanligt sött godis är ofta rätt tråkigt. Överlag är jag dock en chipsperson mer än en godisperson. :)

19. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Svenska, engelska och historia. Och bild, men det hade jag bara fram till 9:an. Men jag har alltid haft väldigt lätt för mig i skolan, tack och lov, och hade bra betyg i allt. Lucky me! :)

20. Hur många gånger har du flyttat?
Ett gäng ändå! Från Lindome, utanför Göteborg, till lilla Örby som 5-åring. Där bor mamma och pappa kvar fortfarande. Sen till Växjö för att plugga på universitet när jag var 20 år. Bytte lägenhet på Campus efter ett år. Bodde en termin i Limerick, Irland, för att plugga. Sen hem till min lägenhet i Växjö igen. Efter det flyttade jag tillbaka hem till mamma och pappa ett par månader innan jag flyttade upp till Täby. Bodde där 14 månader (i andra hand då) sen bodde jag ett år i Bandhagen (också 2:a hand) innan jag fick min nuvarande lägenhet i Handen. Där har jag bott sen dess. :)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>