Sned

Jag har ju ett ben som är kortare än det andra. Om någon missat det. Det är troligtvis det som är den största boven bakom mitt strulande vänsterknä. Eftersom vänsterbenet är kortare så tar det knät också mer stryk än det andra. Jag har sen tidigt i höstas (sen mina ortopedsbesök) alltid en liten kil under hälen i vänsterskon för att höften ska bli mer rak, vilket förhoppningsvis också ska minska risken för framtida ryggproblem.

Iaf, imorse när jag kom till jobbet snörade jag som vanligt av mig mina tjocka vinterstövlar och hoppade i mina vanliga ballerina som jag har inomhus på jobbet. Glömde att lägga över lilla kilen dock så när jag gick ut till köket för att sätta på tévatten kändes det helt sjukt konstigt! Som om vänsterbenet helt plötsligt var helt minimalt kort och hela jag vart sned och konstigt. Så lustigt hur snabbt man vänjer sig vid nåt och hur ovant det känns när man ändrar! För fram till augusti förra året hade jag ju aldrig den där kilen och då kände jag inte av längdskillnaden speciellt tydligt. Men en cm kan verkligen påverka mycket!!

Skönt dock att det är svårt att glömma bort den där kilen nu för jag känner av direkt när den saknas. Sjukt obekvämt att gå runt som om ena benet är hälften så långt som andra… 😛

hälkil_1674

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>