Fågeldramatik

Igår var det strålande väder här i Stockholm hela dagen. Eftersom vi har sommarjobbande ungdomar i huset som håller på och bär runt möbler och fixar och grejar så lät vi ena ytterdörren stå öppen för att de lätt skulle kunna gå in och ut. Dessutom fick vi in lite välbehövd frisk luft. Det vi kanske inte hade planerat för var att vi samtidigt fick in två skator i huset.

Alltså jag har ingenting emot fåglar. Är inte överdrivet rädd eller nervös i deras sällskap. Men när två överstressade skator härjar runt och i panik studsar mellan fönster och väggar då är det inte så himla kul att vara ensam på jobbet. Man vet liksom inte hur tusan man ska börja ens med att försöka få ut dom för dom är bara så rädda, plus att dom var två stycken. Helt oberäkneliga fåglar instängda på mindre yta gör mig definitivt nervös. Skator är ju dessutom ganska så jäkla stora när de är inomhus på så nära avstånd och har vingarna utsträckta, flaxandes som galningar. Som tur var för mig kom det in en byggjobbare precis just då för att låna toaletten. Hahaha först fick han hjälpa mig att fånga fåglar. 😛 Han lyckades med en handduk få tag på den ena och bar ut den. Sen började vi titta efter den andra och kunde verkligen inte hitta den någonstans alls. Efter att verkligen ha kollat överallt så tog vi för givet att den hade flugit ut av sig självt.

Det hade den inte visade det sig. Den stackarn satt på vår ena hatthylla när jag kom imorse. Undrar om den lyckats sätta igång larmet under natten… Får kolla med vår fastighetsskötare sen. Den såg rejält tilltufsad ut och kan bara tänka mig vilken panik den haft som varit helt instängd så länge. Det ligger massor med fjädrar överallt… Den har säkert hjärnskakning och allt efter att ha flugit in i så mycket fönster också. Stackarn!!

Iaf, hade återigen tur med byggjobbare i närheten som kunde hjälpa till att fånga in den med ett lakan. Så kunde fågeln äntligen få komma ut. Den flög när mannen släppte den så hoppas den är okej trots allt. Nu får alla dörrar och fönster vara stängda idag för varken jag, eller fåglarna för den delen, orkar nog några fler besök i huset. 😛 Måste moppa golvet dock. Det är nämligen en del fågelskit här och var nu…

skata_sittande

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>