Dagdrömmer

När jag var liten bodde min farmor och farfar i Billdal, lite söder om Göteborg. De hade en fantastisk villa i världens största trädgård. Efter att farfar gick i pension var trädgården hans stora passion så han spenderade hela dagarna därute och jobbade, planterade och fixade. Två stora växthus hade de på tomten samt flera gigantiska land och de odlade allt ifrån potatis, morötter och rädisor till jordgubbar, hallon, sallad och vindruvor. Ena växthuset var fullt av tomat-, gurk- och paprikaplantor. De åt i princip bara egenodlade grönsaker och jag och min syster spenderade massor av tid alla somrar hemma hos dom och älskade verkligen att springa runt barfota och kunna äta av vad än vi önskade. Tomten var dessutom späckad med alla tänkbara fruktträd; äpple, päron, körsbär och plommon. Bara några minuters promenad bort fanns havet. Som luktade som hav ska lukta; tång, salt och frihet. Klippor som försvinner ner i vattnet och massor av små vikar där man kan få vara alldeles ensam om man vill.

När jag växte upp sa jag alltid att det var i Billdal jag skulle bo som vuxen. Att där skulle jag köpa hus. Världens vackraste ställe! Med både närheten till havet och in till stan. Nu tror jag inte att det kommer bli så längre. Ens verklighet förändras och även om jag någon dag skulle flytta tillbaka till Göteborgsområdet så måste jag tjäna betydligt mer än jag gör idag för att ha råd med ett hus där. 😛 Men fasen vad man ändå kan bli sugen ibland! Spenderade min lunchrast med att kolla på villor i Billdal via Hemnet.se. Hahahha oh my god alltså!! Om jag hade 10-15 miljoner över skulle jag inte tveka en sekund på att slå till! 😛

Hur fantastiskt är inte det här huset exempelvis?! :)
Gunborgavägen 10

Utvalda bilder:
image5imageimage1image2image3image4På riktigt!! Det där är typ mitt absoluta drömhus!! :) Så ljust och luftigt och lyxigt.

Så roligt för jag känner både igen stallet och badplatsen, som finns med på bilder när man klickar på länken, från när jag var liten. Fast det var typ 15 år sen jag var där sist. Farmor och farfar var tvungna att flytta när farfar blev dålig så deras sista år bodde de i Veddige istället. Det var när jag fortfarande gick på högstadiet/gymnasiet. Men vissa bilder sitter liksom fast på näthinnan oavsett hur lång tid det går.

Tänk att kunna bo så där!! Åååååh I wish, alltså… :)

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Dagdrömmer

    • Haha tycker om är en underdrift. Jag ÄLSKAR ert hus!! :) Hoppas ni trivs riktigt bra där. Billdal är fantastiskt! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>